Διαγωνισμοί

2009

4ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

Φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας, το οποίο θεσπίστηκε από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων με την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας σκοπό έχει τη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της καινοτομίας.

Με αφετηρία τη ρευστή και ακατέργαστη καινοτόμο Ιδέα που βρίσκεται «εκεί έξω», που μπορεί να ικανοποιήσει μια ανάγκη, κινείται και η δημιουργία του καλλιτεχνικού έργου που δίδεται ως έπαθλο στους βραβευθέντες.

Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα απονεμήθηκε στα Φυτώρια Τρύφωνα Τρύφωνα για τη δημιουργία και λειτουργία ενός σύνθετου μοντέλου φυτωρίων που περιλαμβάνει τόσο την καλλιέργεια τεράστιας ποικιλίας φυτών περνώντας από όλα τα στάδια ανάπτυξης τους, σε συνδυασμό με την εμπορία φυτών, υπηρεσίες διαμόρφωσης και συντήρησης κήπων. Χρησιμοποιώντας τα φυτά που αναπτύσσονται στα φυτώρια, δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό πάρκο που περιλαμβάνει χιλιάδες είδη δέντρων και φυτών. Το πάρκο «Ελιούθκια», πέρα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, χρησιμεύει και ως αποτελεσματικό μέσο προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών των Φυτωρίων Τρύφωνα, αφού οι επισκέπτες μπορούν να δουν όλα τα είδη φυτών που υπάρχουν μαζεμένα σε ένα ελκυστικό περιβάλλον.

2008

3ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2009 η τελετή απονομής των Βραβείων Καινοτομίας παρουσία πλήθους Υπουργών, Βουλευτών, κυβερνητικών φορέων, αξιόλογων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Βραβείο για τον Πρωτογενή Τομέα απονεμήθηκε στο Φυτώριο ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΟΡΟΥ ΣΒΑΝΑ για την κατασκευή και ανάπτυξη πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενου θερμοκηπίου για την παραγωγή ανθοκομικών προϊόντων.Το Βραβείο για τον Μεταποιητικό Τομέα απονεμήθηκε στην εταιρεία ENGINO.NET LTD για το σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός συναρμολογούμενου παιχνιδιού, κατάλληλο για παιδιά (από 6 χρονών και πάνω) και με άμεση εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία.Στον Τομέα Υπηρεσιών, το Βραβείο Καινοτομίας απονεμήθηκε στην εταιρεία UMAR SHIPPING SERVICES LTD για την ανάπτυξη μέσω της εταιρικής διαδικτυακής πύλης μιας υπηρεσίας εικοσιτετράωρης ενημέρωσης πλοιοκτητών και εταιρειών διαχείρισης πλοίων.Τέλος, το Βραβείο Καινοτομίας στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα απονεμήθηκε στο ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τα οποία προσφέρουν γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση από ένα μόνο σημείο επαφής.Τα βραβεία απένειμε ο αξιότιμος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κος Αντώνης Πασχαλίδης. O Υπουργός απεύθυνε και την ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων, Δρ Αντρέας Πίττας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας, Δρ Αντρέας Μολέσκης.